Happy Tenant logo
117 db irodaház az adatbázisban:
Hírlevél feliratkozás

Szeretne folyamatosan értesülni az irodapiac legfrissebb híreiről, trendekről, aktuális bérleti akciókról?
IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Feliratkozás

FeliratkozásHappy Tenant Iroda

Misszió

Magyarországon mára már igazán pezsgő, változatos, a nyugat-európaival összehasonlítható irodapiac alakult ki. Ma már számos irodabérleti lehetőség közül választhat az, aki irodát keres társasága számára. A folyamatosan növekvő bérbeadó irodaterületek hasznosításával, üzemeltetésével, bérbeadásával ma már számos vagyonkezelő, üzemeltető, és ingatlan tanácsadó társaság foglalkozik.

A Vagyonkezelő, üzemeltető, és ingatlan tanácsadó társaságok azonban mindig köthetőek egy adott ingatlanhoz, tulajdonoshoz, de legalább egy adott ingatlanportfolióhoz, ezeket a társaságokat legtöbb esetben maguk az irodaház tulajdonosok alapítják és működtetik, persze előfordulnak közöttük önálló vállalkozások is, azonban minden estben kimondható, hogy megbízójuk érdekeit képviselik és elsődlegesen abban érdekeltek, hogy az ingatlanok a lehető legolcsóbban működjenek, és a lehető leggyorsabban bérbeadásra kerüljenek.

A legnagyobb ingatlan tanácsadó társaságok, melyek túlnyomó részt külföldi tulajdonban vannak, vagy alapvetően magyar tulajdonúak, de hangzatos angol nevekkel illetik magukat, működésükben hasonlóak, mint pl. a „Sarki Ingatlankuckó” elnevezésű kis ingatlaniroda. Kizárólagos, vagy nem kizárólagos megbízási szerződést kötnek az adott irodaház tulajdonosával, és a tulajdonos érdekében minden lehetséges eszközt felhasználnak, hogy irodaházát, így vagy úgy, de feltöltsék bérlőkkel. 

Mint a fentiekből látható, az irodaingatlan piac szereplői kizárólagosan, de legalább is elsősorban, az Irodaház tulajdonosának az érdekeit tartják szem előtt.

A kérdés, hogy ki képviseli a Bérlők érdekeit?

Sajnos ma még igen kevesen!

Számos ingatlan tanácsadó cég a fenti kijelentéssel, természetesen nem értene egyet, hiszen ők bérlőképviselettel is foglalkoznak. Ebben a kijelentésben azonban az „is” a kulcsszó. Elvárható-e attól a tanácsadó cégtől, hihetünk-e annak a tanácsadó cégnek, aki egyébként fő tevékenysége során komoly presszió alatt, azon dolgozik, hogy megbízóinak üresen álló területeit bérbe adja, hogy ugyanakkor teljesen függetlenül és pártatlanul képviselje a hozzá forduló bérlők érdekeit.

Véleményünk szerint nem!

Magyarországon, a mai napig, rajtunk kívül 1 olyan kizárólag bérlőképviselettel foglalkozó társaságot ismerünk, amely teljes mértékben független, mindennemű bérbeadói nyomástól, befolyástól. Tehát hazánkban mi képviseljük a független bérlőképviseletet, olyan minőségi és exkluzív szolgáltatás nyújtásával, mely nálunk még egyedülálló.

Társaságunk tevékenységének megindításakor, 2008-ban, a szaksajtó általános véleménye szerint: „jelenleg még nem érett meg a magyar ingatlanpiac arra, hogy számos független bérlőképviselő kínálhassa szolgáltatásait”.

Akkori véleményünk, és az azóta elért sikereink, eredményeink szerint, ez nagyon nem volt igaz!

Nem volt igaz 2009 és 2013 között, amikor a gazdasági világválság utóhatásaként bizony nehéz helyzetben volt a magyar irodapiac. A csökkenő kereslet, a jelentős túlkínálat, a Bérlők számára is kockázatos környezetet teremtet, és laikus szemmel nem lehetett látni, melyik ingatlan áll biztos lábakon, melyik ingatlanfejlesztő társaság vészeli át a szűk esztendőket, és melyik nem. Bizony messze nem mindig volt érdemes elfogadni egy kifejezetten akciós ajánlatot, sok esetben egy valamivel kedvezőtlenebb, de biztosabb bérbeadói ajánlat elfogadását javasoltuk ügyfeleink részére, és hosszabb távon bizony jobban jártak. Erre számos példával tudunk szolgálni.

A válság magával hozott azonban igazán jó lehetőségeket is, melyeket segítségünkkel ügyfeleink szépen ki is használtak, tehát azt hiszem kijelenthetjük, hogy igenis megvolt, és megvan ma is az igény a magyar piacon a független bérlőképviselet iránt, ha az megfelelő szakmai színvonalon történik, és valódi előnyöket jelent a Bérlők részére.

Persze ma már távolinak tűnnek ezek a bérlők számára egyedülállóan kedvező idők, de egyedi, és kedvező lehetőségeket, többek között, az azóta is bővülő kapcsolatrendszerünk, valódi, nem újságokból szerzett piacismeretünk segítségével, és a bérlők iránti elkötelezettségünk által hajtva, azért ma is bőven fel tudunk mutatni ügyfeleink részére, akik sok esetben második-harmadik sőt, egyes esetekben, negyedik alkalommal veszik már igénybe szolgáltatásainkat.  

Az irodabérleti ajánlatok bizony elég bonyolultak, a bérlők sokszor maguk nem tudják eldönteni, hogy mi a különbség 2 ajánlat között, hogy vajon melyik lehetőség az, amelyik a cégük sajátosságainak a legjobban megfelel, vagy egyáltalán jól értelmezik-e az ajánlatokat és ezért igenis, hogy igénylik az ő érdekeiket szem előtt tartó szakmai tanácsot.

Társaságunk, az ügyfeleink számára legalkalmasabb irodaterület felkutatása, kiválasztása során igyekszik maximálisan objektív szempontok alapján vizsgálni az egyes irodabérleti alternatívákat. Ennek ellenére, mivel tökéletes objektivitás nem létezik, választásunk szempontjai közé óhatatlanul bekerülhetnek szubjektív tényezők is. A szubjektív tényezők jelenléte persze nem üldözendő jelenség, amennyiben nem önnön céljaink előtérbe helyezése befolyásolja szubjektív döntésünket. Nyilván, ha egy adott alternatívával kapcsolatban már számos jó tapasztalatunk keletkezett, mind az ingatlant, mind a Bérbeadó személyét tekintve, akkor, ha az egyes alternatív lehetőségeket vizsgálva, semmilyen a Bérlő számára lényeges eltérés nincs az alternatívák között, akkor azt fogjuk ajánlani ügyfelünknek, amivel kapcsolatban hosszabb távon is jobb tapasztalataink vannak, amely alternatívát ebből a szempontból is, már jobban ismerjük.

Úgy gondoljuk, ezzel nem sértjük Bérlő ügyfeleink érdekeit, és egyben hozzájárulunk a megfelelő minőségű irodabérleti lehetőséget kínáló Bérbeadók előtérbe helyezéséhez, a piac tisztításához. Ügyfeleink tehát a bérlők, akik folyamatosan segítenek minket abban, hogy újabb bérlő ügyfeleink számára egyre megalapozottabb javaslatot tegyünk a megfelelő irodabérlet tekintetében. A folyamat tehát miközben önmagát optimalizálja közben a bérbeadókat is teszteli, és így reményeink szerint, egyre inkább csak azok a bérbeadók kerülnek előnybe a piacon, akik a megfelelő minőséget a lehető legkedvezőbb díjak mellett kínálják. 

A felmerülő Bérlői kérdések minden időben mások, de a lényeg ugyanaz. Az irodabérlő cégek rá akarnak találni arra, az irodabérleti lehetőségre, amely biztonságos, kiszámítható, kedvező, az adott bérlő keresési paramétereinek leginkább megfelelő, a bérlő üzletmenetét tekintve legoptimálisabb, és a lehető legalacsonyabb bérleti, és egyéb díjak mellett elérhető. A Bérlők igénylik továbbá azt is, hogy a fenti kritériumoknak megfelelő bérleti lehetőségek felkutatásában, bérbeadóktól független, és kifejezetten a Bérlők érdekeit szem előtt tartó ingatlanpiaci szaktanácsadók legyenek a segítségükre. Pontosan ezt a szolgáltatást kínáljuk mi, de ha Ügyfeleink kívánják, szolgáltatásunk itt nem áll meg.

Nem elég csak megtalálni az áhított irodát, hanem hosszú távon biztosítani kell, a bérlő cég számára annak legoptimálisabb működését. Folyamatosan vizsgálni kell, hogy időközben nem változott-e meg az irodabérleti piac, hiszen, ha pl. a Bérlő ügyfelünk konkurensei, kisebb költség mellett bérelnek irodát, ez nekik versenyelőnyt, míg ügyfelünknek versenyhátrányt jelenthet. Ebben az esetben bérleti konstrukció újratárgyalása válik szükségessé, és mi segítünk bérlő ügyfelünk számára még kedvezőbb feltételekkel újrakötni szerződését.

De ügyfelünknek a bérleti szerződés lejártával, vagy működésében beállt változások következtében is szüksége lehet ránk, hogy megtaláljuk az aktuális igényeinek megfelelő újabb irodát, esetleg segítsük az elvállást is a jelenlegi bérbeadótól, megegyezzünk vele, vagy albérletbe adjuk a feleslegessé váló irodaterületet.

Ez az igazi, független bérlőképviselet, ez vagyunk mi!

Célunk az igazi, független bérlőképviselet, missziónk pedig, hogy bérlőképviseleti tevékenységünkön keresztül hozzájáruljunk az irodapiac tisztulásához, a bérbeadói túlkapások, az üzemeltetési hiányosságok kiszűréséhez, és megszüntetéséhez, mert ezen a téren tapasztalataink szerint még akad tennivaló.