Nouvelle Media Kft.

A Nouvelle Media Kft. ismerős ajánlása alapján kereste meg társaságunkat. A már induláskor 35 fő munkavállalóra tervezett vállalkozás közepes méretű, 350-400 m2 alapterületű, magas minőségű, A kategóriás irodát keresett, központi elhelyezkedéssel, metrómegálló mellett, de hosszabb távú elköteleződés nélkül, hiszen az induló vállalkozás jelleg ezt nem engedte meg. Bátran kijelenthetjük, hogy nem volt könnyű feladat, hiszen egy megfelelően kialakított felújított A kategóriás iroda esetén a bérbeadók alsó hangon minimum 3 éves szerződési kötöttséget várnak el, ráadásul egy induló vállalkozás mindig bizonytalansági tényező az irodaházak részére.

Talán egy kis szerencse is kellett hozzá, de az alkalmas bérleti lehetőség már a megkereséskor az asztalunkon hevert. Társaságunkat nem sokkal a megkeresés előtt az OTP-Hungaro Projekt Kft. azzal bízta meg, hogy a Dévai Centerben számukra feleslegessé vált bérlemény részre kutassunk fel alkalmas albérlő társaságot. Az albérletre kínált bérleményrész önálló egységet képezett, és területe 426 m2 volt. A főbérlő beköltözéskor teljes mértékben felújította, és valóban exkluzívan be is bútorozta, majd csak rövid ideig használta, így állaga kitűnő maradt.

Albérlő ügyfelünknek bemutattuk a lehetőséget, és rögtön bele is szeretett. Szobakiosztásában ugyan valamelyest eltért az albérlő szempontjából ideálistól, de sikerült úgy átrendezni a szervezeti funkciókat, hogy a szobakiosztás alkalmassá vált, így átalakításra sem volt szükség. Szerencsésen kialakult tehát egy win-win szituáció. A főbérlő fedezetet szerzett az őt fölöslegesen terhelő bérleti díj nagy részére, és az üzemeltetési költségek teljes egészére a főbérleti szerződésből még hátra lévő teljes 9,5 hónapos időtávra. Az albérlőnek csak 9,5 hónapra kellett elköteleződnie, ráadásul a piaci bérleti díjnál alacsonyabb bérleti díjfizetési kötelezettség mellett, és egy azonnal használatba vehető minőségi módon bebútorozott irodához jutott. Így mindkét ügyfelünk Happy Tenant-á vált. :-)

Az albérlőnek lehetősége lesz az albérleti időszak után az irodát tovább bérelni közvetlenül a tulajdonostól, sőt amennyiben akár bővülne, akár szűkülne addigra, választhat az irodaházban aktuálisan rendelkezésre álló irodaterületek közül. Fontos volt még, hogy ügyfelünk a bútorzat tekintetében vételi opciót kapjon arra az esetre, ha főbérletként folyatja majd ugyanennek az irodának a bérletét az albérleti időszak lejártát követően. Minimális opciós díj ellenében ezt is sikerült elérnünk, és a vételi opció a beszerzési érték 50%-ban lett meghatározva, mely szintén nagyon kedvező lehetőséget biztosít az albérlő számára.

Mind főbérlő, mind albérlő partnerünknek sok sikert kívánunk tevékenységükhöz, és együttműködésükhöz!